Bayer skrev avtale med UiO

Bayers globale toppsjef for innovasjon, Kemal Malik, rakk både å møte helseminister Bent Høie og signere en samarbeidsavtale med Universitet i Oslo da han besøkte Norge i forbindelse med Oslo Life Science Conference.

Publisert 14. februar 2019

Malik holdt Opening Key Note Speech i Universitets aula under konferansens hovedarrangement, der han snakket om Bayers tilnærming til at grensesnittet mellom biologi og teknologi endres og hvordan suksessfullt innovasjonsarbeid innenfor livsvitenskap vil utvikles i nær framtid. Han brukte Bayers Open Innovation Programs og Bayer Leaps som eksempler på hvordan de store selskapene, start-ups, akademia og myndigheter må samspille for å lykkes med å bringe nye innovasjoner ut til pasientene.

I en halvtimes personlig samtale mellom helseminister Bent Høie og Kemal Malik utvekslet de to tanker om nettopp Norges muligheter for utvikling av helseindustri og attraktivitet for kliniske studier. Både Høie og Malik ga uttrykk for at det var en opplysende og informativ samtale der begge fikk besvart spørsmål og fikk ny innsikt.

PODKAST: Kemal Malik i podkaststudio sammen med helseminister Bent Høie.

Tidligere på dagen signerte Kemal Malik og UiO-rektor Svein Stølen en unik samarbeidsavtale mellom Bayer og Universitetet i Oslo. Et overordnet mål med avtalen er å bidra til nye suksesshistorier som Algeta, og som et ledd i dette vil UiO og Bayer samarbeide om studentinnovasjon og karriereutvikling.

Bayer er i første omgang partner når UiO:Livsvitenskap allerede nå skal etablere et nytt såkalt «biomakerspace» der studenter får prøvd ut ideene sine i laboratoriet. Her vil også den nye studentakseleratoren Insj UiO være en sentral samarbeidspartner.

Andre samarbeidsarenaer er såkalte FoU-simuleringer i regi av Bayer der studenter, stipendiater og postdoktorer får innsikt i hvordan et selskap vil prioritere komplekse porteføljer av potensielle nye produkter. I tillegg vil Bayer bidra inn i andre innovasjonsaktivitet ved UiO som UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway og helseinnovatørskolen ved Det medisinske fakultet, samt arrangement om karrieremuligheter utenfor akademia i forbindelse med årlige Oslo Life Science-konferansen i regi av UiO:Livsvitenskap.

Dette er starten på et samarbeid der begge parter vil se nærmere på muligheten for mer forpliktende forsknings- og undervisningssamarbeid på sikt.

– Det viktige er ikke å signere avtalen, men hva vi gjør på grunnlag av den fra nå, sa Kemal Malik ved signeringen.

Allerede mandag morgen holdt han et engasjerende frokostmøte for mer enn 100 av Bayers ansatte i Norge. Bayer har de siste fire årene totalt investert en milliard kroner i forskning og utvikling i Norge og Malik fikk for første gang oppleve det moderne laboratoriet på toppen av Drammensveien 288.

Senere på dagen rakk han også en halv times podcast-intervju med Jonas Einarsson og Elisabeth Kirkeng Andersen i Radforsk.