Bemerket seg under Aqua Nor

Aqua Nor i Trondheim er verdens største messe innen akvakultur-teknologi. Og LMIs medlemsselskaper er tydelig tilstede.

Publisert 23. august 2019
FOREDRAG: Pharmaqs Svein Alexandersen forteller salen om tekniske detaljer rundt manuell vaksinering av fisk.

Aqua Nor i Trondheim har blitt en viktig møteplass for verdens havbruksaktører. Tirsdag holdt Benchmark seminaret: «Aquaculture fit for the future». Et seminar hvor de tok for seg betydningen av fiskevelferd, lakselus og genteknologi.

Vant pris

Faksimile fra AquaNors nettsider.

Og Benchmark vant også Innovasjonsprisen 2019, for sin tekonologi for vannrensing etter lusebehandling.

– Som et grønt teknologiselskap mener vi bærekraft både er mulig og lønnsomt for næringa – ikke bare når dagens medisin brukes, men også når fremtidens medisiner tas i bruk, sa
Carolina Faune, Head of Nordic, da de mottok prisen.

PHARMAQademy

Torsdag var det PHARMAQademy, et seminar som trakk 140 mennesker. Det var et variert program, med flere innledere og to paneldebatter. Før lunch var det en lukket sesjon, kun for fiskehelsepersonell, mens hoveddelen på ettermiddagen var et åpent møte.

Lukkede anlegg og luseproblematikk var sentrale temaer. 

– Fremtidens verktøykasse må inneholde forskjellige, gode legemidler – sammen med ikke-medikamentelle metoder. Og at det veksles på med metodene, slik at vi ikke får resistensproblemer, fremholdt Pharmaqs Ragnar Hovland i den siste paneldebatten.

Han fortalte også om selskapets miljøfokus, og om målrettet arbeid med rensemetoder – slik at de kan rense vannet etter behandlinger.

PANELDEBATT: PHARMAQs Ragnar Hovland (nr to fra venstre) snakket om fremtidens verktøykasse for å bekjempe lakselus. Kjetil Rykhus i Sjømat Norge trakk osgå frem at det er avgjørende å ha effektive legemidler tilgjengelig, men at det må være samme fokus på rett legemiddelbruk som i human helse.