Regjeringen svikter migrenepasientene

Vi har den siste tiden lest om, hørt og sett norske migrenepasienter som fortviler over at de ikke får tilgang til en banebrytende medisin, skriver LMIs Karita Bekkemellem i Dagens Medisin.

Publisert 8. oktober 2019

Disse pasientene har fortalt sterke historier om oppkast i grøftekanten på vei til jobb, om følelsen av nåler som stikker ut øynene deres og hvordan de må bruke pensjonssparepengene sine for å betale medisinen på egenhånd. En medisin som gjør at de kan jobbe. Kan bidra. Og, som den ene pasienten sa: «ikke være en byrde for samfunnet.»

Denne saken frykter jeg bare er starten på hva vi kan komme til å se fremover. Det er et politisk ansvar å skape bærekraftige budsjetter. Det er også et politisk ansvar å sørge for et bærekraftig beslutningssystem og et helsevesen som kan skape forutsigbarhet for pasienter, helsepersonell og industri i Norge.

Les hele bloggen i Dagens Medisin her.