Legemiddelpodden er her

Er du nysgjerrig på hvem legemiddelindustrien egentlig er? Vil du vite hvordan legemidler forskes frem? Hvorfor legemiddelmangel oppstår? Hør LMIs nye podkast Legemiddelpodden!

Publisert 13. november 2019
LAGES HER: Karita Bekkemellem og Eline Feiring i podkaststudio.

Tror du det produseres legemidler i Norge? Hvor og hvordan gjøres i så fall dette? Hvorfor er legemidler så dyre? Eller er de egentlig det? Fagrådgivere i bransjeorganisasjonen LMI og leger, forskere, leger, sykepleiere, farmasøyter, jordmødre, fysioterapeuter, biologer, helseøkonomer, og ingeniører fra noen av våre drøyt 60 medlemsselskaper intervjues av LMIs kommunikasjonsrådgivere.

Først ut i Legemiddelpodden er administrerende direktør i LMI, Karita Bekkemellem, som kom fra jobben som statsråd for Arbeiderpartiet da hun tok over som direktør for Legemiddelindustrien (LMI) for 10 år siden. I Legemiddelpoddens aller første episode forteller hun om overgangen fra politikk til næringsliv, om hva hun tok tak da hun startet i jobben og om hvordan det har gått.

Det er Eline Feiring i LMIs kommunikasjonsteam som står bak podkasten. Hun kommer til å holde i prosjektet en stund fremover, men etter hvert vil flere i teamet jobbe med podkast. Eline har god erfaring som radioreporter i P4, og har også laget  podkast for Tidsskrift for Den norske legeforening i mange år.

– Podkast er en takknemlig plattform å jobbe med. Det er veldig gøy å lage, og det er en fin måte å nå ut til et bredere publikum på. Ifølge Kantar Media hører 1,3 millioner nordmenn på podkast minst en gang i måneden, så vi håper å nå ut til enda flere enn vi gjør med tekst og video. Jeg tar gjerne imot innspill om temaer vi bør ta opp og folk vi bør invitere i studio, sier Feiring.

Planen er å publisere en ny podkast cirka  hver tredje uke. Foreløpig finner du oss på SoundCloud, men snart er vi også å finne på iTunes, Spotify og andre kjente podkastplattformer. Stay tuned!

Episode 20: Svensken som reddet Norge under pandemien

16. november 2022

Episode 20: Svensken som reddet Norge under pandemien

Fra stua si i Sveits, foran en stor rollup med EUs logo på, har svensken Richard Bergström trukket i de riktige trådene: han sørget for at også Norge til slutt…

Episode 19: Industriens bidrag i utviklingsland

21. oktober 2022

Episode 19: Industriens bidrag i utviklingsland

Hør litt om hva legemiddelindustrien bidrar med i utviklingsland. Gjester i studio: Joachim Henriksen (Pfizer), Line Rondan (GSK), Veronika Barrabes (Novartis), Thorbjørn Halvorsen (Roche) og Ronan Collins (Janssen).

Episode 18: Oppkjøp og sammenslåinger i legemiddelindustrien

18. oktober 2022

Episode 18: Oppkjøp og sammenslåinger i legemiddelindustrien

Norske Curida har kjøpt norske Diatec. Hva får legemiddelselskaper til å slå seg sammen eller kjøpe hverandre opp? Hva drømmer de om å få til? Hør Legemiddelpodden #18. Gjester: Ole…

Episode 17: Diabetes type 2 – myter, fordommer og fasitsvar

14. juni 2022

Episode 17: Diabetes type 2 – myter, fordommer og fasitsvar

Rundt 300 000 nordmenn har diabetes type 2, som er en strevsom diagnose å ha. Da hjelper det ikke å bli møtt med myter og fordommer. Det som imidlertid hjelper,…

Episode 16: Hva er egentlig patenter - og trenger vi det?

16. februar 2022

Episode 16: Hva er egentlig patenter – og trenger vi det?

Gjester: Joachim Henriksen i Pfizer og patentekspert i Onsagers, Kari Simonsen. Programleder: Eline Feiring