– Staker ut kursen for en ny vekstnæring

Stortinget behandlet i dag Helsenæringsmeldingen og 12 flammende innlegg trakk frem viktigheten av helseindustri - og enkelte trakk frem legemiddelindustrien spesielt.

Publisert 26. november 2019
NÆRINGSMINISTEREN PÅ TALERSTOLEN: Torbjørn Røe Isaksen under behandlingen av Helsenæringsmeldingen i Stortinget i dag, tirsdag.

Helseministeren og næringsministeren la frem meldingen sammen. Torbjørn Røe Isaksen (H) uttalte fra talerstolen at han er stolt over å legge frem en melding hvor det er staket ut kurs for en ny, norsk vekstnæring.

LMIs innspill ble trukket frem flere ganger, både direkte og indirekte, og Bent Høie var klar på at vi trenger å samarbeide om å utvikle ny teknologi, for å få en bærekraftig helsetjeneste i fremtiden.

I tillegg til Høyres statsråder holdt tre Høyre-representanter innlegg, fem fra Arbeiderpartiet, to fra KrF, en fra SV og en fra SP.

De tok for seg kliniske studier, hvordan helsedata kan brukes i vår verdikjede, og de erkjente viktigheten av et velfungerende hjemmemarked. I tillegg var de opptatt av mer kommersialisering, skalering og industrialisering innen helse.

FORNØYD: Seniorrådgiver Monica Larsen i LMI.

– Det er spesielt å sitte og høre denne bredden av politkere, både fra næring og helse, fra de fleste partier, trekke frem vår bransje på denne måten, sier seniorrådgiver Monica Larsen i LMI, som har jobbet mye med meldingen fra vår bransjes side.

LMI kommer med mer i morgen, onsdag.