Ny versjon av variabelutforskaren på helsedata.no

Den nye versjonen av variabelutforskeren på helsedata.no gir tilgang til flere variabler og forenkler søkeprosessen. Arbeidet går riktig vei, mener LMIs Monica Larsen.

Publisert 18. august 2020

Helsedataprogrammet i Direktoratet for e-helse lanserte nylig en ny versjon med integrasjon med den nasjonale variabelkatalogen HealthTerm.

FORNØYD: LMIs Monica Larsen.

– Det kontinuerlige arbeidet i Helsedataprogrammet går riktig vei. Nå har det blitt enklere å søke om helsedata, og mulighetene til å spesifisere datasettet man ønsker er blitt lettere, sier seniorrådgiver Monica Larsen i LMI.

Per i dag er følgende register tilgjengelige:

  1. Dødsårsakregisteret
  2. Forsvarets helseregister (utvalde sesjonsdata)
  3. Hjarte- og karregisteret
  4. Kommunalt pasient- og brukarregister (KPR)
  5. Kreftregisteret inklusiv Nasjonalt kvalitetsregister for prostatakreft
  6. Medisinsk fødselsregister
  7. Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK)
  8. Norsk pasientregister (NPR)
  9. Register over svangerskapsavbrot (Abortregisteret)
  10. Reseptregisteret

I tillegg starter også arbeidet med Helseanalyseplattformen. https://ehelse.no/aktuelt/na-starter-byggingen-av-helseanalyseplattformen–et-avgjorende-bidrag-til-mer-og-bedre-helseforskning

– Dette er en milepæl som LMI har jobbet lenge for å få på plass. Helseanalyseplattformen vil bidra til å tilgjengeliggjøre, koble, og analysere helsedata. Dette vil gi oss muligheter for å ta en posisjon i forskning på ‘Real World Data’ og gjøre oss konkurransedyktige i forhold til en del kliniske studier, sier Larsen.

Her kan du lese mer om variabelutforskeren.