Travel sommer for Targovax

- Det viktigste for oss var at vi kunne rapportere data for immunrespons og klinisk effekt for ONCOS-102 i kombinasjon med cellegift som behandling mot kreft i lungesekken.

Publisert 20. august 2020
TRAVEL DIREKTØR: Øystein Soug

Det sier administrerende direktør, Øystein Soug, som forteller at andre kvartal 2020 har vært svært aktivt for selskapet. De har blant annet inngått en samarbeidsavtale med MSD (kjent som Merck i USA og Canada) om en fase 2-studie for å evaluere kombinasjonen av ONCOS-102, pembrolizumab (Keytruda) og standard cellegift for førstelinje-pasienter med kreft i lungesekken (mesoteliom).

Targovax’ ledende produktkandidat ONCOS-102 er et genmodifisert onkolytisk virus som injiseres i kreftsvulster for å aktivere immunsystemet til å kjenne igjen, og gå til angrep på, kreftcellene. ONCOS-102 prøves ut på pasienter med føflekkreft, eggstokk- og endetarmskreft som har spredt seg til bukhinnen, prostatakreft, og altså mesoteliom (kreft i lungesekken/lungehinnen). Den sistnevnte er en sjelden krefttype som i hovedsak rammer personer som er blitt eksponert for asbest.

– Funnene var lovende, og på basis av dette er vi i gang med å forberede neste skritt, hvor vi vil kombinere duoen ONCOS-102 og cellegift med en sjekkpunkthemmer. Vi er glade for å ha fått på plass en avtale om å samarbeide med MSD om denne studien. De vil bidra med sjekkpunkthemmeren Keytruda og viktig vitenskapelig og klinisk støtte, uttaler Soug i en pressemelding.

Han sier de opplever stor interesse knyttet til Targovax og deres teknologier.

– I løpet av andre kvartal har vi også fått på plass tre andre innovative samarbeidsavtaler som på smarte og kostnadseffektive måter forsterker våre programmer innen mutert RAS og neste generasjons ONCOS virus, sier Soug.   

De tre andre samarbeidsavtalene er med IOVaxis Therapeutics, Valo Therapeutics og Oblique Therapeutics.

Les mer:

Targovax får presentere forskningen sin på Asco