LMI raser mot apotek-kjempe som truer leverandører

I en sak på E24 intervjues LMIs Karita Bekkemellem etter at avisen viser hvordan Norsk Medisinaldepot truer leverandører som selger legemidler til dagligvarebutikker.

Publisert 26. oktober 2020
SAKEN: denne saken fikk LMI og Karita Bekkemellem til å reagere sterkt.

E24 henviser til et lukket videomøte der Vitusapotek og Ditt Apotek-eier Norsk Medisinaldepot, varsler om konsekvenser for leverandører som selger legemidler gjennom dagligvarebutikker.

Les hele saken her.

I et videomøte i forkant av forhandlingene mellom Norsk Medisinaldepot og leverandører i høst, ble det gitt klar beskjed om hva man mener om at det selges reseptfrie legemidler utenfor apotekene.

– Så dere som leverandører har to valg: Enten velger dere å være apotekvennlig og satser fullt og helt på oss, eller så velger dere å være LUA-vennlig med de konsekvensene det har, sier en leder i Norsk Medisinaldepot, ifølge E24, før lederen legger til:

– Det å ri disse to hestene samtidig, er i vårt hode helt umulig.

Lederen sier videre at «dere som velger å være LUA-vennlige vil få konsekvenser».

– Det vil bli vanskeligere kår for dere hos oss, både på kort sikt, men ikke minst på lang sikt, sier han

Bekkemellem: – helt uakseptabelt

Administrerende direktør i LMI, Karita Bekkemellem, er krystallklar i sine uttalelser til avisen hvor hun sier at konflikten rundt salg i butikk og apotek er noe som strekker seg mange år tilbake i tid, men at hun trodde dette var et tilbakelagt kapittel.

– Jeg mener at apotekmarkedet og salg i butikk må kunne leve side om side. Dette finner vi oss ikke i, sier hun.

– Det er sjokkerende at seriøse aktører benytter seg av slike metoder. Det er helt uakseptabelt, sier Bekkemellem til E24.

Les saken her.

Hun sier Norsk Medisinaldepot undergraver ordningen som sørger for at reseptfrie legemidler i butikker, og dermed begrenser utvalget til forbrukerne.

– Man har et nakkegrep på leverandørene, fastslo hun.