Markering av Clinical Trials Day 2021

I dag er det Clinical Trials Day 2021, og klinisk forskningsenhet Midt-Norge står i år for den nasjonale feiringen av dagen i form av et digitalt møte.

Publisert 20. mai 2021

I dag er den internasjonale dagen for kliniske studier.

I den anledning lanseres MED.hjelper. Et uavhengig samarbeidsprosjekt som ønsker å gi pasienter i Norge like muligheter til å bli vurdert for deltakelse i kliniske studier.

Clinical Trials Day feires over hele verden den 20. mai hvert år for å markere dagen da James Lind startet det som ofte regnes som den første randomiserte kliniske studien ombord på et skip på denne datoen i 1747.

Kliniske studier handler om å dokumentere effekt og sikkerhet av nye behandlingsmetoder. Et høyt antall kliniske studier i Norge styrker pasientsikkerheten ved at norske leger får kunnskap om ny behandling, norske pasienter får tilgang til innovative legemidler – ofte flere år før de kommer på markedet og legemiddelselskapene får kunnskap og dokumentasjon om hvordan legemidlene fungerer.

Les mer om kliniske studier

Klinisk forskningsenhet Midt-Norge markerer dagen i form av et digitalt møte som starter kl 12. På programmet står blant annet rekruttering av pasienter til kliniske studier – suksesshistorier og utfordringer, hvordan legemiddelindustrien kan bidra til økt pasientrekruttering, informasjon om MED.hjelper og mye mer.

Program og påmelding på norcrin.no