Åpner for å diskutere prioriteringsmeldingen

Da LMIs Karita Bekkemellem tok til orde for at prioriteringsmeldingen må evalueres, kastet både Høyres Sveinung Stensland og Aps Ruth Grung seg på: - Tiden er moden. Se det politiske frokostmøtet her.

Publisert 27. mai 2021
POLITISK DEBATT: Fra venstre øverst: Hans Petter Strifeldt (ordstyrer og utvalgsleder i NPU), Ruth Grung (AP), Karita Bekkemellem (LMI) og Sveinung Stensland (H).

LMIs næringspolitiske utvalg arrangerte i dag et politisk frokostmøte, hvor MSDs Hans Petter Strifeldt ledet et panel bestående av Sveinung Stensland (H), Ruth Grung (AP) og Karita Bekkemellem (LMI).

Overbygningen var hvordan alt henger sammen, hvor viktig det er at helsepolitikken sees i sammenheng med næringspolitikken når det kommer til vår bransje.

Prioriteringsdebatten

Og spesielt prioriteringsmeldingen fikk fokus mot slutten av møtet:

– Vi må evaluere det som ligger i prioriteringsmeldingen Vi må evne å se prioriteringsdebatten bredere enn det vi gjør nå, sa LMIs administrerende direktør Karita Bekkemellem.

Noe begge stortingspolitikerne sa seg enig i.

– Tiden er moden for en ny prioriteringsdebatt, sa Stensland, som nettopp har skrevet en kronikk om temaet han venter på å få publisert.

– Norge er unikt med det at vi som første land lagde en prioriteringsmelding, der mye er fanget opp. Men jeg er helt for en ny melding, som er grunnleggende for å sikre kvalitet på helsetjenesten for samfunnet, sa Grung.

Ros

Avslutningsvis vanket det også ros fra Sveinung Stensland, til både LMI og selskapene:

– Dere har lykkes godt. Mye ved ikke å være sutrete. Sutring kan vinne noen slag, men ikke en krig. Vær konstruktive og fortsett der dere er!

Her kan du se hele møtet