Karine Skaret ny kommunikasjonssjef i Novartis Norge

Novartis ansetter Karine Skaret som ny Head of Communications i Norge. Skaret kommer fra stillingen som pressekontakt for Siv Jensen. Skaret er utdannet psykolog, og har mangeårige erfaring med politikk og kommunikasjon.

Publisert 7. juni 2021

– Vi er svært glade for denne ansettelsen, det har vi sett frem til lenge. Det er et stort potensiale for oss å kommunisere oftere og mer åpent med det norske samfunnet, og for å bedre forståelsen av hva legemiddelbransjen og helsenæringen bidrar med. Vi ser frem til at Karine blir en del av laget vårt, sier Veronika Barrabes, daglig leder for Novartis Norge, i en pressemelding.

Karine Skaret har i tillegg til erfaringen som pressekontakt for Siv Jensen på Stortinget, erfaring fra regjeringsapparatet hvor hun har vært politisk rådgiver i fem ulike departementer, inklusiv i Helse- og omsorgsdepartementet. Før det jobbet hun som psykolog på DPS Groruddalen ved Akershus universitetssykehus.

Denne ansettelsen er et viktig steg mot Novartis’ mål om å bidra til bedre tilgang på nye behandlingsmetoder, og bærekraftige helsetjenester, skriver selskapet.

– Jeg gleder meg til å starte i en utrolig spennende bransje. De siste årene har vi sett en enorm utvikling i nye behandlingsmetoder og –terapier for pasienter med kroniske lidelser, kreft og sjeldne sykdommer. Jeg stolt av å bli med på laget i et selskap satser stort på forskning og utvikling, og som har flest kliniske studier i Norge med over 50 kliniske studier i løpet av 2021, sier Karine Skaret.

Novartis vil jobbe for større påvirkning gjennom mer dialog og erfaringsutveksling med bedrifter, organisasjoner, helsepersonell og andre interessenter i hele helsesektoren, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Jeg synes det er skikkelig kult at Novartis ønsker å satse på unge og nysgjerrige talenter. Det sier mye om kulturen i selskapet, hvor de ønsker kreativitet velkommen og vil inspirere ansatte for å finne nye løsninger som kan kurere sykdom og forbedre menneskers livskvalitet. Jeg ser virkelig frem til å utvikle kommunikasjonsarbeidet for Novartis i Norge, sier Karine Skaret.


Karine Skaret tiltrer stillingen som Head of Communications i Novartis Norge 1. august.