Slik kan systemet for Nye metoder forbedres

Skal vi sikre en bærekraftig helsetjeneste og nødvendig tjenesteinnovasjon handler det om å rigge helsesystemet slik at vi kan ta i bruk nyvinninger når de kommer, skriver Karita Bekkemellem og medforfattere i en kronikk i...

Publisert 15. juli 2021

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i LMI, Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen, Ellen Damhaug Scheel, medlem av referansegruppen i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og daglig leder for Norsk forening for cystisk fibrose og Atle Hunstad, administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Melanor for medtek og lab skriver i kronikken i Dagens Medisin:

Det har vært diskutert mye om problemene med Nye metoder. Nå er det på tide å se framover og derfor lanserer Kreftforeningen, FFO, Melanor og LMI noen vinn-vinn-løsninger for myndigheter, helsetjenesten, leverandører og pasienter.

Evalueringen av Nye metoder skal måle om systemet er rustet til å møte fremtidens utvikling og om saksbehandlingsprosesser er hensiktsmessig utformet.

Helsetjenesten trenger riktig teknologi og kompetanse for å møte fremtidens problemer. Det vil ikke være bærekraftig å øke sysselsettingen i takt med det økte omsorgsbehovet som er beskrevet i perspektivmeldingen, hvor det anslås at omtrent en av tre må jobbe i helse og omsorg i 2060. Allerede i 2035 trengs 110.000 flere årsverk i sektoren.

Les hele kronikken her.