LMI som partner under årets Ehin-konferanse

9. og 10. november arrangeres Ehin 2021 – på X Meeting Point. LMI er med som partner og flere av medlemsselskapene skal sørge for fokus på helsedata.

Publisert 22. september 2021

Det blir to seanser hvor vår bransje er på scenen. Begge er på dag 2: Først en parallell-sesjon med tittelen En nasjonal tilgangsløsning for helsedata – hvorfor haster det nå!. Leder av LMIs helsedatautvalg, Pål Hasvold (Astra Zeneca), skal lede sesjonen. Og både Mohsen Zangani (Takeda), Maria Ulvestad (BMS), Jayson Swanson (Novartis) og Siri Børo (Merck) skal på scenen. (Rettelse 29.10: Denne sesjonen flyttes til hovedscenen!)

Like etter er det en sesjon om helsedata på hovedscenen. Der skal LMIs seniorrådgiver Monica Larsen representere vår bransje, i tillegg til Ketil Widerberg (OCC), Ole Johan Borge (Norges forskningsråd), Giske Ursin (Kreftregisteret), Håvard Kolle Riis (Direktoratet for E-helse).

Hybrid

Årets konferanse blir en hybrid-løsning, hvor man kan kjøpe billetter fysisk eller digitalt. Fysisk blir den på X Meeting Point – på Hellerudsletta. Det er lett å nå med bil, buss og flybuss. Eventuelt taxi fra Lillestrøm. Det blir også satt inn shuttlebusser. X Meeting Point har restaurant og hotell med 480 rom, og mange små og store møterom. I entreen og møtesenteret er det plass til ca 40-50 store og små utstillere.

Her kan du finne årets program

Her kan du melde deg på.

DELTAR: LMIs Monica Larsen.

– Det er viktig at vi får et godt fokus på hvor viktig det er at vi kan ta i bruk helsedata, både for helsevesenet, pasienter og industri. Derfor er det viktig at vi er tilstede på denne konferansen som når mange, sier seniorrådgiver Monica Larsen i LMI.

Det haster

Målet hennes er å tydeliggjøre, både for beslutningstakere og andre, hvor mye det haster at vi kommer i gang i Norge.

– Vi har brukt over fem år på å finne en løsning. Nå er løsningen oppe til høring og det er viktig at den blir vedtatt, sier hun.

Hun er fornøyd med at helsedatautvalget stiller opp og lager en egen sesjon om dette temaet:

– Mange av medlemmene våre gjør spennende prosjekter med bruk av helsedata. Disse prosjektene investeres det i fra firmaenes side, og har en stor skaleringsmulighet ved at tilgangen til koblede helsedata fra ulike registre kommer på plass. Dette er det viktigste helsedatautvalget jobber med akkurat nå.