Pharmaq Analytiq har spesialbygget nye laboratorier for prosessering av histopatologiprøver

I juni flyttet Pharmaq Analytiq sin histopatologiavdeling inn i nye lokaler sentralt på skøyen i Oslo.

Publisert 28. juni 2022

Avdelingen blir ledet av et høykompetent team bestående av ti erfarne veterinærpatologer, samt fem dyktige laboratorieingeniører som vil sørge for prosessering av prøver og rapportering av resultater, skriver selskapet i en pressemelding.  

Leder for histopatologitjenesten hos Pharmaq Analytiq, Marianne Kraugerud, sier laboratoriet nå vil være bedre rustet til å møte kundenes behov ved å prosessere større volum gjennom bedre arbeidsflyt.  

-Nå får vi større plass, oppgradert instrumentpark og en splitter ny lab som er rettet mot fremtidens nye metoder for prosessering av histopatologiprøver. Det å ha et eget laboratorium med lab-ingeniører som har spisskompetanse på histologiprosessering gjør at vi kan sikre høy kvalitet og sporbarhet på prøvene. Vi har også en unik mulighet til å tilby hurtigsvarrapportering innen 24 timer i tilfeller hvor kundene trenger rask avklaring på akutte sykdomsproblemer og velferdsmessige utfordringer, sier hun.  

Videre heter det i pressemeldingene at Pharmaq Analytiq som kompetansebedrift bidrar til et sterkt fagmiljø og mulighet til tverrfaglig arbeid. Daglig leder i Pharmaq Analytiq, Nils Arne Grønlie, sier selskapet nå ser frem til å utvikle nye verktøy og dele kunnskap som vil bidra til å fremme god fiskehelse i oppdrettsanlegg verden over.  

-De seneste årene har vi investert og bygget opp betydelig kompetanse når det gjelder histopatologi og ulike analysetjenester til akvakultursektoren. Vårt felles mål er å være en ledende kunnskapsbedrift innen diagnostikk til akvakultursektoren, sier Grønlie.