Siste dag i LMI for Karita Bekkemellem

I 13 år har Karita Bekkemellem stått rakrygget som sjef for Legemiddelindustrien (LMI). I dag er hennes siste dag – men hun flytter ikke langt.

Publisert 31. august 2022

Tidligere denne måneden ble det kjent at Bekkemellem blir permanent leder for den nyetablerte landsforeningen NHO Geneo den 1. september. De siste månedene har hun fungert som administrerende direktør for både bransjeorganisasjonen LMI og landsforeningen NHO Geneo, som ligger på hver sin side av veien i Essendropsgate på Majorstuen. Nå flytter hun altså permanent over gata – til Næringslivets hus.

– Det er emosjonelt å skulle slutte i en jobb man har elsket i 13 år, så det ble noen tårer. I dag tenker jeg spesielt på de ansatte i selskapene våre og teamet i LMI. Jeg er veldig stolt av alle sammen, over den positive innstillingen og til alt vi har fått til sammen. Som LMI-direktør har det for meg vært viktig å ha muligheten til å si fra når ting ikke har vært riktige overfor bransjen, samt å øke forståelsen for at vi er en del av løsningen i samfunnet vårt. Og en ting som er sikkert er at ting tar tid. Mye har skjedd på 13 år, og vi har kommet et godt stykke på vei. Men det er også et godt stykke igjen. Så i dag kjenner jeg stolthet og glede, og samtidig en stor grad av vemod. I den nye jobben min i NHO Geneo skal jeg heldigvis få bygge videre på det gode LMI har gjort. Jeg er opptatt av å få fram det som er unikt med hver bransje i den nye landsforeningen, og være en konstruktiv aktør inn mot det offentlige, sier Bekkemellem.  

Hun slipper altså ikke legemiddelindustrien helt – så langt ifra. NHO Geneo samler nemlig bredden i helse- og velferdsnæringen, og eksempler på bransjer om tjenester som inngår i landsforeningen er legemiddelselskaper, medisinskteknisk utstyr, treningskjeder, barnehager, asylmottak, sykehus og klinikker, sykehjem, bedriftshelsetjeneste, barnevernsinstitusjoner, kiropraktorer og brukerstyrt personlig assistanse.

– Det er viktig å samle kreftene i helsenæringen. Skal vi ha et bærekraftig helse- og velferdssamfunn også i fremtiden, er Norge helt avhengig av private aktører på dette feltet. Vi skal bidra til å løse samfunnsutfordringer i godt partnerskap og i konstruktiv dialog mellom det private og offentlige. Norge trenger NHO Geneo, sier hun.