Legemiddelpodden #18: Hvorfor har Curida kjøpt Diatec?

Norske Curida har kjøpt norske Diatec. Hva får legemiddelselskaper til å slå seg sammen eller kjøpe hverandre opp? Hva drømmer de om å få til? Hør Legemiddelpodden #18.

Publisert 18. oktober 2022

For en måneds tid siden ble det kjent at det norske selskapet Curida har kjøpt opp det norske selskapet Diatec. Nå har selskapet til sammen nærmere 200 ansatte, fordelt rundt på Elverum, Ås og i Oslo.

Daglig leder i Curida, Leif Rune Skymoen, og ny daglig leder i Diatec, Ole Dahlberg, er gjester i Legemiddelpodden. De forteller om oppkjøpet, historien bak og veien videre.

Hør andre episoder av Legemiddelpodden her

– Curida har eksistert nå siden 2015, og målet vårt er å bygge et nytt norsk legemiddelselskap som kan konkurrere ute i det internasjonale markedet. Vi er veldig glade for å kunne utvide vårt tilbud: foruten fabrikkene vi har i Elverum og på Ås fra før, har vi tatt over Diatec – er en veldig spennende bedrift som holder til i Oslo. Curida er fortsatt Curida, med den virksomheten vi har i de andre fabrikkene, mens Diatec nå er et Curida-selskap som vi har døpt om til Curida Diatec, og så lever disse to selskapene sammen i partnerskap, forteller Skymoen.

Ole Dahlberg har i mange år vært sjef i ThermoFisher og Dynal, og har de siste årene bodd i California i USA der han har ledet en av divisjonene i selskapet – med ansvar for 4000 ansatte. Nå har han kommet hjem – med alt han har lært både der og i alle årene i Dynal og andre selskaper – for å bygge norsk legemiddelindustri videre. Han startet i Diatec for ett år siden, et selskap som ble etablert i 1988 av Bjørn K. Pedersen. Pedersen er i dag forskningssjef i selskapet.

I denne episoden får du høre mer om dynalkuler, PCR-tester, monoklonale antistoffer, norsk arbeidslivs og næringslivs fordeler og ulemper, og en aldri så liten appell til næringsministeren og helseministeren.

Legemiddelpodden finner du der du hører på podkast: Spotify, iTunes og SoundCloud. Abonnér der, eller hør den direkte i netteleseren din øverst i denne saken.