Cathrine Thomassen fra GE Healthcare er nytt styremedlem

Thomassen ble udramatisk innsatt som nytt styremedlem under en ekstraordinær generalforsamling avholdt i forbindelse med LMIs årlige strategisamling.

Publisert 21. november 2022

Hun erstatter Sissel Lønning Andersen som har sluttet i Pfizer og dermed etterlot seg en plass i styret.

Av valgkomiteen ble det trukket frem hvordan GE Healthcare er Norges ledende legemiddelproduksjonsselskap— et utsagn som ble forsterket da selskapet samme dag kunne annonsere at de investerer 800 millioner kroner for å øke kapasiteten på fabrikken deres på Lindesnes.

– Jeg gleder meg til å bidra inn i styret og være med å sette kursen for LMIs viktige arbeid videre, sa Thomassen da hun takket for tillitten etter valget.

Strategisamlingen

LMI avholder årlig en strategisamling for alle av medlemsselskapenes daglige ledere, utvalgsledere og ledere av faggruppene våre.

I år var nesten 50 stykker tilstede på Jeløya Radio i Moss for samlingen som varer fra lunsj til lunsj.

– Samlingen bidrar både til at vi får rapportert til lederne som vi jobber på vegne for — altså medlemmene våre — om hva vi gjort og hva vi har lykkes med i løpet av det siste året, men også at medlemmene gir oss tilbakemeldinger og bidrar til å sette vårt fokus i arbeidet videre, sier kommunikasjonsdirektør, Espen Snipstad.

Ny direktør

LMIs påtroppende administrerende direktør, Leif Rune Skymoen, fikk også presentert seg for lederne han snart skal representere.

Ny sjef: Leif Rune Skymoen prater til LMIs daglige ledere på strategisamlingen.

45-åringen presiserte hans ambisjon om å reise rundt og møte alle av LMIs medlemsselskaper når han kommer på plass i sjefsstolen.

– Det er viktig for meg at vi i LMI vet hva dere er opptatt av, slik at vi kan representere dere på en best mulig måte, sa han til de oppmøtte.

Status fra Legemiddelverket

Et annet av årets høydepunkt var at administrerende direktør i Statens Legemiddelverk, Audun Hågå, holdt et innlegg om hvordan de ser for seg industrisamarbeid fremover.

Han fremhevet blant annet både ePil, informasjon til pasient, Legemiddelverkets rolle i arbeidet med effektiviseringen av systemet for Nye metoder og kliniske studier.