– Vi må tørre å være legemiddeleksperter

LMIs Anne Margrethe Hausken Nordberg holdt i dag innlegg for rundt 70 farmasøyter om hvordan de som yrkesgruppe og fagpersoner kan bli mer synlig i media.

Publisert 20. april 2023
Anne Margrethe Hausken Nordberg

Dagens webinar er en del av en webinarserie i forbindelse med Norsk Farmasøytisk Selskaps (NFS) nye strategi med visjon «Farmasøyter overalt!».

Som toppidrettsutøver med flere VM-gull i orientering og lang erfaring med media og egen blogg, ga Hausken gode råd om synlighet. Hun oppfordrer farmasøyter til å ha eierskap til yrket, være ambassadører for bransjen og følge opp mediesaker med å ta en telefon til journalister og aviser.

-Alle farmasøyter trenger ikke være synlige, men vi kan alle backe opp de som er det og løfte hverandre frem i sosiale medier, sier NFS nyvalgte styremedlem.

Hun foreslår at utdanningene kan ha medietrening for studenter som en del av undervisningen slik at fremtidens farmasøyter får bedre mediekompetanse.

-vi må ikke være redde for å være synlige i media. Det å bli møtt med kritikk eller utfordrende spørsmål er en god anledning til å avdekke hull i kunnskapen, mener hun.

Hausken presiserer at bransjen må tørre å si ja til muligheter, og skape egne sjanser til å spre kunnskap om farmasøyt-faget.