Studenter i LMI med kronikk om antimikrobiell resistens (AMR)

Intern Elsa Shireen Abdi-Dezfuli og trainee Jana Tolstjakova har skrevet en kronikk om antibiotika og resistens i Dagens Medisin.

Publisert 25. april 2023
INTERN OG TRAINEE: Fra venstre: Jana Tolstjakova og Elsa Shireen Abdi-Dezfuli.

Abdi-Dezfuli har siden januar 2023 hatt et internship i LMI i forbindelse med studiet Master i European health economics, management and policy. Hun har sammen med trainee, Tolstjakova, skrevet kronikken i Dagens Medisin. Tolstjakova har fullført sin masteroppgave innen Interdisiplinær helseforskning, mens hun har vært trainee i LMI siden mars 2022.

Elsa og Janas siste – og felles prosjekt – var å skrive en kronikk om antibiotika og antibiotikaresistens. Her har de undersøkt ulike insentivordninger som diskuteres for å møte markedssvikten som finnes på antibiotikafeltet. De forteller at ble inspirert til å skrive om dette da de i løpet av tiden i LMI fikk innblikk i hvordan AMR fungerer og hvor viktig forebyggende arbeid er for fremtiden.

– Jeg føler meg veldig heldig som fikk denne muligheten, sier Tolstjakova.

Hun har vært med i flere prosjekter det siste året, og forteller at hun tar med seg mye relevant videre, og fikk gode innspill fra veileder på sin masteroppgave.

Intern Abdi-Dezfuli, som har bakgrunn som sykepleier, sier det har vært øyeåpnende å være i LMI noen måneder.

– Det å få oppleve hvordan bransjen og industrien faktisk fungerer, og alt det viktige arbeidet som blir gjort har vært veldig relevant, og inspirerende for veien videre, sier Abdi-Dezfuli.

– Det har vært en glede å ha studenter og trainees i LMI, sier Monica Larsen, som har fungert som veileder for Abdi-Dezfuli.

Tolstjakova og Abdi-Dezfuli er stolte over at kronikken legger til grunn for et av LMIs møter på Arendalsuka.

Les kronikken her.