Margit Selsjord ny ressurs i LMI

Margit Selsjord (37) er et nytt ansikt i LMI. Hun vil jobbe i administrasjonen frem til høsten, som innholdsprodusent.

Publisert 4. mai 2023

Margit har over 11 års erfaring som profesjonell fotograf, innholdsprodusent, fotojournalist og kommunikasjonskonsulent. Hun har jobbet mest med redaksjonelt arbeid og fotografi, men har også en del erfaring med video samt noe grafisk design.

Rett før pandemien jobbet hun to år på Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo, med formidling, undervisning i medisinsk/klinisk fotografering og dokumentering, produksjon av undervisningsvideoer samt tekst og grafisk arbeid.

Hun har gjennom flere år jobbet freelance for aviser som Morgenbladet, Klassekampen, Bergens Tidende og Fredrikstad Blad.

Hun har en bachelorgrad i fotojournalistikk ved Høyskolen i Oslo, samt fra Kunstakademiet ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hun har også en praktisk pedagogisk utdannelse fra Oslo Met.

I LMI skal hun jobbe som innholdsprodusent. Hun skal skrive artikler, lage videoer, jobbe med sosiale medier og bidra på LMIs events.  

– Jeg vil jobbe i LMI fordi jeg liker å bruke min kompetanse til å bidra til samfunnet på en konstruktiv måte, og fordi jeg syns helse og legemiddelindustri er et spennende felt. Jeg jobbet en periode ved Haukeland universitetssykehus med å forberede det medisinske utstyret til operasjonssalene, samt klargjøre narkoseutstyr før og etter operasjonene, og her fikk jeg øynene opp for helse og forebyggende medisin. Man får en vekker når man får se disse enorme inngrepene som koster samfunnet masse penger. Da innså jeg også at jeg gjennom mitt blikk som fotograf og journalist kan bidra til å formidle viktige budskap som dette, sier Margit.

På fritiden jobber hun blant annet som yogalærer, og hun er mamma til en aktiv 2-åring.