Visste du at kliniske studier kan bli en del av din behandling?

Vi i LMI har i samarbeid NorTrials og flere pasientforeninger utarbeidet en digital brosjyre som forklarer dette nærmere. Print den gjerne ut og les den sammen med familien.

Publisert 22. mai 2023

Lørdag 20. mai var det verdensdagen for kliniske studier – International Clinical Trials Day (ICTD). Hensikten med dagen er å skape interesse og kunnskap, slik at flere pasienter får mulighet til å delta i studier.

Kliniske studier er viktig for å kunne ta i bruk nye behandlinger. Her testes legemidler på mennesker på en systematisk og nøye kontrollert måte, og dette foregår i sykehus, hos fastlegen eller i andre helseinstitusjoner.

Brosjyren vi har laget er tilgjengelig både som nettside og som PDF. PDFen, som du finner nederst på nettsiden, er fin å printe ut:

lmi.no/kliniskestudier/