LMI på «Helsedagen 2023»

LMIs Leif Rune Skymoen deltok i paneldebatt om medisinske gjennombrudd på Dagens Medisins «Helsedagen 2023».

Publisert 4. september 2023
DEBATT: Hilde Bryhn (Dagens Medisin), Mari Mette Graff (Landsforeningen for overvektige), Tine Poole (Oslo Hodepinesenter), Leif Rune Skymoen (LMI) og Ivar Sønbø Kristiansen (UiO).

Debatten hadde tittelen «Samfunnsmessige konsekvenser av store medisinske gjennombrudd», med Ivar Sønbø Kristiansen, professor emeritus ved UiO, Tine Poole, allmennlege og klinikksjef, Oslo Hodepinesenter, Mari Mette Graff, leder i Landsforeningen for overvektige og Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i LMI i panelet.

Hilde Bryhn ledet debatten og startet med Skymoen for å høre hvordan industrien forbereder seg når de har et stort gjennombrudd i vente.

Han brukte anledningen til å få frem et viktig poeng:

– Vi hører ofte om bølger av nye medisiner, eller tsunamier – og det omtales som om det skulle være et problem. Men det er faktisk viktige løsninger på alvorlige sykdommer. Tenk på revmatikere som kom seg ut av sykehusene og tilbake til jobb. Vi ser fedme- og migrenemedisiner i dag. Og vi kan forhåpentlig få gjennombrudd innen demens i nær fremtid.

Han pekte også på at vi må se på et større bilde enn bare helsebudsjettet, at selv om det er en kostnad ved å innføre nye medisiner, er det store besparelser i andre deler av samfunnet: Når folk kan komme seg tilbake på jobb, når vi reduserer belastningen for pårørende, er det en kjempegevinst, selv om det ikke synes i sykehusbudsjettene.

Se saker i Dagens Medisin fra Helsedagen:

https://www.dagensmedisin.no/arbeiderpartiet-ap-folkehelse-forebygging/politisk-nott-a-klare-a-prioritere-forebygging/583117

https://www.dagensmedisin.no/migreneekspert-er-du-borte-fire-dager-i-maneden-koster-det-mer-enn-medisinene/583097