Innovasjoner fra industrien på TIMEs liste over «The best inventions 2023»

På listen over magasinet TIMEs kåring av «The best inventions 2023» finner vi produkter fra både GSK, Pfizer, Sanofi, ThermoFisher, Eisai, Biogen, BioArctic og Novo Nordisk.

Publisert 3. november 2023

Diabetes type 1, Alzheimers sykdom, RS-virus og alvorlig svangerskapsforgiftning preger livene til millioner av mennesker over hele verden. Legemiddelindustrien jobber hver dag, i samarbeid med akademia, for å finne behandlinger som kan gjøre at folk lever lengre og har bedre livskvalitet. Både mot de nevnte sykdommene, virusene og tilstandene, og mot mange, mange flere.

TIMES har i over to tiår fremhevet produktene og ideene som har hatt størst gjennomslag og betydning. Kåringene offentliggjøres i en egen TIMEs Best Inventions-utgave. Det er TIMEs redaktører og korrespondenter fra rundt om i hele verden som nominerer kandidatene, og i år var det viet spesiell oppmerksomhet mot områder i vekst: som AI, grønn energi og bærekraft. Det er også TIME som kårer vinnerne. Resultatet er en liste med over 200 banebrytende oppfinnelser innen områder som apper & programvare, mat & drikke, grønn energi, gjenbruk & resirkulering, transport og altså medisinsk behandling.

På sistnevnte liste er 15 medisinske produkter, og av disse er 8 av LMIs medlemsselskaper representert:

Se hele listen, og les mer om innovasjonene på Time.com – The Best inventions 2023

TIME er verdens største ukentlige nyhetsmagasin, og når ut til over 100 millioner abonnenter. Magasinet kom ut første gang i mars 1923, og fyller dermed 100 år i år.