Eksportstrategien: – En gledens dag

Gratulerer til regjeringen for et veldig godt valg av næring som skal bidra til økt eksport fra Norge, sier administrerende direktør i LMI, Leif Rune Skymoen.

Publisert 9. februar 2024
Leif Rune Skymoen oppsummerer sitt førsteinntrykk etter å ha fått presentert eksportstrategien for helsenæringen i dag.

Regjeringen, ved helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og næringsminister Jan Christian Vestre, la i dag frem sin eksportstrategi for helsenæringen i form av 15 konkrete tiltak.

– Det er mye bra i det vi har fått høre her i dag. Det er gode tiltak for å promotere næringen vår, tiltrekke ytterligere investeringer, og sikre gode rammer for samarbeid. Så en stor takk til alle som har jobba så lenge på alle sider av bordet for å få til dette – jeg vet at det har vært mange års jobb. Og gratulerer til regjeringen for et veldig godt valg av næring, sa Skymoen da han deltok i panelsamtale etter statsrådenes presentasjon av strategien.

Skymoen viste i liket med de fleste andre på scenen i dag til GE Healthcare som eksempelet med stor E. Selskapet, som holder til i Oslo og på Lindesnes, står alene for 2 % av Norges fastlandseksport.

– Helsenæringen er en forskningsdrevet industri, også med svært mange gode gründerselskaper. Vi kan bidra til å spille offentlig sektor god, og selskapene våre har et globalt perspektiv fra dag én. Vi må promotere oss med brask og bram ute i verden, sa LMI-direktøren.

Sammen med LO og NHO har LMI skrevet en kronikk i E24, der de løfter fram bidraget fra helseindustrien – både til eksport og verdiskaping.