LMI i panelsamtale om EU4Health

Helsedirektoratet arrangerte torsdag et møte om EU4Health og hvilke muligheter det gir Norge når vi er på vei inn i EUs helseunion. LMI deltok i panelsamtale om EUs legemiddelstrategi.

Publisert 29. februar 2024
SAMTALE: LMIs Monica Larsen om EU4Health og legmiddelstrategi i Europa under Helsedirektoratets møte torsdag. Her sammen med DMPs Audun Hågå.

LMIs Monica Larsen deltok på vegne av vår bransje, sammen med DMPs Audun Hågå og Ole Kristian Hjelstuen i Inven2.

Temaet var hva en ny legemiddelstrategi og lovgivning vil bety for Europa fremover. LMI har tidligere uttrykt skepsis til flere deler av innholdet, spesielt rundt patenter og dokumentasjonsbeskyttelse.

– Det er bra å ha en sterk næring tilstede i Europa, både for pasienter, beredskap og for økonomisk vekst. Vi har reagert på de mulige endringene i insentivene; da spesielt rundt markedseksklusivitet, påpekte Monica Larsen.

– Næringen drives av store investeringer både næringen selv og fra investorer, da er markedsekslusivitet veldig sensitivt. Vi er redde for at investeringene blir mindre og heller skje i Asia og USA. Vi sliter allerede med at investeringene er på full fart opp i Asia og er voksende i USA. Om Europa ikke blir arnestedet for medisinsk innovasjon, har vi grunn til å være bekymret, sa Monica Larsen.

Her kan du se møtet i opptak.