Young Pharma – nytt nettverk for alle i bransjen

- Tilbakemeldingene så langt er veldig gode, og vi ser at nettverket dekker et «unmet need». Det sier Elisabeth Hannisdahl (AbbVie) og Cecilie Alstad (UCB), som startet nettverket Young Pharma høsten 2023.

Publisert 20. mars 2024
Elisabeth Hannisdahl
Cecilie Alstad

– Når man er ny i bransjen kan man føle seg litt alene, men det gjør vi ikke nå lenger, sier de to.

Young Pharma er for alle som jobber i bransjen for legemidler og medtek, offentlig eller privat, uansett profesjonsbakgrunn og rolle. Nettverket har ingen øvre aldersgrense, og du trenger ikke være sylfersk i bransjen for å bli med her: Young Pharma | Grupper | LinkedIn. Selv har Hannisdahl og Alstad vært i industrien i ca. 3 år.

After-work hvert kvartal

Blir du med i LinkedIn-gruppen, får du invitasjoner til after-work en gang i kvartalet. Neste treff blir på Posthallen Drinkhub, 4. april fra kl 17. Her kan du prate med bransjefolk om noe annet enn jobb, og bygge relasjoner på tvers av roller: https://www.linkedin.com/events/youngpharma7173651916223070208/

Et nettverk som skal vare

– Lignende nettverk har kommet og gått, og nå håper vi å ha startet noe som varer. Vi vil også lodde interessen for å bake inn fag på noen av treffene. Her ser vi for oss å møtes hos et firma og få faglig innspill der, før vi går over til det sosiale, forteller Hannisdahl og Alstad.

Tittel-jungelen

Nykommere i bransjen kan gå seg vill i jungelen av innfløkte stillingstitler og måter å bygge opp organisasjoner på. De to initiativtakerne understreker at de ikke vil ekskludere noen: Young Pharma er for alle, uansett arbeidsplass, rolle og tittel.  

Rene profesjonsnettverk finnes også

For de som er interessert finnes det også rene profesjonsnettverk. Norsk Farmasøytisk Selskap (NFS) organiserer fire farmasøyt-nettverk: Nettverk Unge farmasøyter, Ledernettverk, FFA-nettverk samt Galeniker- og QP-nettverk: Nettverk – NFS. I tillegg har Legeforeningen en rekke spesialforeninger. En av dem er Norsk Forening for leger i legemiddelindustrien: Norsk Forening for Leger i Legemiddelindustrien (lukket gruppe) | Grupper | LinkedIn

Positivt for LMI

Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i LMI, er glad for initiativet og etableringen av Young Pharma.

– For oss som bransjeorganisasjon er det utelukkende positivt at folk møtes på tvers, med tanke på å oppnå godt samarbeid om viktige saker. LMIs utvalg og grupper er arenaer for møter på tvers, men medlemsfirmaenes plasser her fylles gjerne av de mer erfarne i bransjen. Young Pharma er derfor et initiativ LMI applauderer, sier Leif Rune Skymoen.