Ny kapital og endringer i ledelsen i Curida

Det amerikanske fondet Signet har sammen med Canica, Investinor Direkte, Klaveness Marine og Farvatn Private Equity gått inn med om lag 250 millioner kroner i en emisjon. Og Anders Larsson blir selskapets nye leder.

Publisert 12. april 2024

Curida Holding (Curida Group), som består av Curida Holding AS, Curida AS på Elverum, Ås Produksjonslab, og Curida Diatec i Oslo, er i mål med arbeidet for å styrke finansieringen.

Det amerikanske Private Equity (PE) fondet Signet har sammen med Canica, Investinor Direkte, Klaveness Marine og Farvatn Private Equity gått inn med ca 250M kroner i en emisjon som gir Curida kapital til å investere i videre vekst av selskapet.

Tung investor

STARTET FABRIKKEN: Sammen med de ansatte var Per Thoresen med på å starte Curida for ni år siden.

Signet en etablert leverandør av vekstkapital til innovativ helsenæring, med hovedkontor i New York. Selskapet har reist fond med totale kapitalforpliktelser på over 600 millioner dollar og har investert i mer enn 55 selskaper, primært i farmasøytiske selskaper og medisinske utstyrsbedrifter.

Signet vil få plass i Curidas styre, som skal ledes av Ole Dahlberg. Han går da av som CEO og trer inn som styreleder etter Per Thoresen, som i ni år har ledet styret. Thoresen har hatt en aktiv rolle i disse årene og var med på å starte Curida sammen med de ansatte.

Ny CEO

Fra 1. mai blir Anders Larsson ny CEO. Han har jobbet som COO i Curida siden i høst, og har tidligere vært CEO i Boots apotek og Alliance Healthcare.

– Det er veldig gledelig at Curida nå har en forutsigbar finansieringssituasjon, som ytterligere styrker betydningen de har i markedene. Dette vil sette fart på Curidas verdiskaping og eksport, sier Monica Larsen, LMIs seniorrådgiver for næringsutvikling.

KLIPPET SNORA: Daværende statsminister Erna Solberg klippet snora og markerte oppstarten av Curida på Elverum, en fin julidag i 2015.
NY STYRELEDER: Ole Dahlberg blir ny styreleder i Curida. Her fra en podkast-innspilling hos LMI sammen med Leif Rune Skymoen og Eline Feiring.