– Lykke på reisen, Team Rynkeby!

Siden 2002 har Team Rynkeby syklet til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn. Fredag 28. juni startet Oslo-teamet reisen mot den franske hovedstaden.

Publisert 1. juli 2024
Kort tid etter avgang tok Team Rynkebys Oslo-team seg tid til en stopp foran NHO for å ta imot boller, juice og lykkeønskninger fra blant andre LMI og NHO Geneo. Her slår Leif Rune Skymoen av en prat med to av sykkelrytterne, Hella Yngsdal, prosjektleder og ansvarlig for markedstilgang i Melanor, og Ulrich Spreng, fagdirektør i Helse Sør-Øst.

Fredag 28. juni tråkket Team Rynkebys Oslo-team av gårde mot Paris til inntekt for Barnekreftforeningen. Turen startet på Rikshospitalet, men sykkelteamet tok seg tid til en stopp utenfor Næringslivets Hus på Majorstua. Der sto Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), og Ramona Eichenberger, advokatfullmektig i NHO Geneo, klare med juice og boller for å ønske lykke på reisen.

Sykler til inntekt for barn med kritisk sykdom

Team Rynkeby er et veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn – på tvers av hele Europa. Det består av 1 971 trimglade syklister og 521 hjelpere (servicepersonell) fordelt på 63 lokale lag i 9 land. I Norge har Team Rynkeby siden 2016 bidratt med mer enn 100 millioner kroner til Barnekreftforeningens forskningsfond. I 2023 samlet de inn 14,5 millioner, og de håper å få inn enda mer i år.

– Det er en glede å få lov til å sende Team Rynkebys Oslo-team avgårde til Paris. Sykkellaget har svært godt formål, og vi heier hele veien, sier Skymoen.

Syklistene skal være framme i Paris lørdag 6. juli.

Et Rynkeby-lag består ofte, ikke alltid, av personer som er rammet av barnekreft – enten selv som overlever eller som pårørende. Noen bruker Team Rynkeby for å få orden på livet igjen etter sykdom uansett utfall. Mange har en yrkesfaglig tilknytning til helsenæringen som ansatte i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten eller i industrien.

Team Rynkebys Oslo-team: En imponerende gjeng med et viktig mål.

Team Rynkebys historie

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen på Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter støttet også opp. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby-lag så flinke til å skaffe sponsorer, at det var 38.000 DKK i overskudd da laget returnerte til Danmark en god uke senere.

Pengene donerte Team Rynkeby til barnekreftavdelingen på Odense Universitetssykehus, og en tradisjon var født.

Les mer om Team Rynkeby og hvordan du kan bidra her