Publisert 1. august 2023

Selv om medisiner er godkjent for bruk i Europa fordi de er effektive og sikre å bruke, blir de ikke alltid tatt i bruk med en gang her i Norge. Bli med inn i Venterommet.

Carina Olset er møteleder under Arendalsuka-møtet «Venterommet» 16. august fra kl. 12.30.

Alle involverte – pasienter, helsepersonell, myndigheter, innkjøpsorganer og legemiddelindustrien – har et ønske om at norske pasienter skal få raskest mulig tilgang til innovativ og ny behandling. Akkurat som det står i de legemiddelpolitiske målsetningene. På Venterommet til FFO, Kreftforeningen og LMI med partnere skal vi forsøke å forklare hvorfor ventetiden på noen nye behandlinger tar lang tid. Vi vil få perspektivene til pasienter, klinikere, myndigheter, legemiddelindustrien og politikere.

Bli med inn i Venterommet under Arendalsuka 16. august, på Clarion Hotel Tyholmen Sal A, kl. 12.30 til 14.00 eller følg streamen på Facebook.

En ny rapport viser at 47 % av alle nye medisiner som er godkjent i Europa, mellom 2018 og 2021, er tilgjengelige i den offentlige helsetjenesten i Norge. Norge plasseres på en 17. plass, av 37 land, i Europa og havner dermed bak land som Danmark, Sverige, Finland, Nederland, Italia, Tsjekkia og Hellas. Dette gjelder særlig for nye medisiner på kreft- og sjeldenfeltet. De som lider er pasientene, som ikke får tilgang til livsviktig behandling.