Ordførerne i Nedre Romerike vil tilrettelegge for helsenæring

Den nye næringsstrategien for kommunene som har slått seg sammen i nedre Romerike SNR, vil satse på helsenæringen.

Publisert 28. mai 2019
MØTE: Nedre Romerike.

LMI var tirsdag denne uken invitert til dialog med ordførerne i kommunene som inngår for å fortelle om potensialet og behovene i legemiddelindustrien.

Nedre Romerike har allerede flere kompetansemiljøer og bedrifter i området, som Ahus, IFE på Kjeller, ThermoFisher og Høyskolen. De samler ressurser, infrastruktur og kompetanse under konseptet «Kunnskapsbyen» som også skal tiltrekke nye kunnskapsbaserte arbeidsplasser til regionen.

Erlend Ragnhildstveit fra ThermoFisher  og Astrid Hilde Myrseth fra  Life Science Catapult hadde verdifulle innlegg om potensial og behov for denne type næringsliv. Fra LMI var seniorrådgiver, Monica Larsen, tilstede.

– Dette er et spenstig initiativ fra en region som ligger veldig attraktivt til i forhold til helseindustriens behov. Vi kunne merke en ekte interesse og vilje til å forstå næringens behov, og et ønske om å fortsette kontakten med etablert, så vel som gryende, ny helseindustri var stor. Det er viktig at det etableres god kontakt mellom den voksende helseindustrien og kommuner og regioner, sier Larsen.

Les også: Helsenæringsmeldingen svarer til forventningene