Novo Nordisk Norge er Årets datterselskap

Novo Nordisk har nylig kåret årets datterselskap i Europa. Novo Nordisk Norge stakk av med prisen. De har vært best i arbeidet for å bedre pasientbehandlingen.

Publisert 20. juni 2019

Prisen ble tildelt på bakgrunn av ekstraordinært gode resultater knyttet til lanseringer. Det betyr altså at norske pasienter har fått rask og god tilgang til nye innovasjoner innen diabetesbehandling.

– Det er fantastisk gledelig at vi som team på relativt kort tid har lykkes å bringe så viktig innovasjon til Norge og bidra til bedret behandling for våre pasienter, sier daglig leder Andre Bregård.

Novo Nordisk Norge ble et selvstendig datterselskap i 2017, etter å ha vært underlagt hovedkontoret i Danmark i flere år. Siden da har den norske organisasjonen opplevd vekst. André Bregård tok over ledelsen, etter å ha vært medisinsk direktør i firmaet.

ÅRETS DATTERSELSKAP: Fra venstre salgsdirektør Kent Sundal, produktsjef Therese Cordt-Hansen, direktør for Market Access, Jan Marcus Sverre og daglig leder André Bregård.

– Med porteføljene vi nå har i markedet har vi sett behovet for å være mer lokalt tilstede. Vi har sett at norske pasienter får tilgang til våre produkter, noe som dekker medisinske behov for flere pasientgrupper. Det er selvfølgelig gledelig, og det gir også forretningsmessige interessante vekstmuligheter. Selskapet ser store muligheter for at de får igjen for den investeringen de gjør her, sa Bregård til LMI den gangen.

Novo Nordisk er et globalt legemiddelselskap med hovedkontor i Danmark. Selskapet har rundt 42 000 ansatte i 77 land og markedsfører produktene sine i mer enn 165 land. De har vært markedsledende innenfor diabetes i mer enn 90 år, og har også en ledende posisjon innen bløderbehandling, veksthormonterapi og kvinnehelse. I Norge har selskapet vært involvert i en rekke kliniske studier i Norge de siste årene, de fleste av dem innen diabetes. De vil videreføre satsingen på forskning og utvikling i Norge, med et omfattende klinisk studieprogram.

I 2015 feiret Novo Nordisk 50-årsjubileum i Norge. I over 30 år har de holdt til på Rud i Bærum, men i 2016 flyttet de inn i nye lokaler i Nydalen.

Selskapet kom nest best ut i The 2017 Global Pharma Rep Trak, der nesten 17 000 respondenter i åtte forskjellige land hadde svart på spørsmål som om industrien tilbyr produkter som gir god verdi for pengene, om den har en positiv påvirkning på samfunnet, om den opptrer etisk og om den er opptatt av pasienter og pasientsikkerhet. 

Les også:

Novo Nordisk satser i Norge

Legemiddelindustrien har et godt omdømme