MSD presenterte INSPIRE for EU-parlamentet

Ans Heirman, administrerende direktør i MSD Norge, presenterte INSPIRE som et eksempel på godt offentlig-privat samarbeid for parlamentet onsdag i forrige uke.

Publisert 31. januar 2020
EU: Ans Heirman i MSD til venstre i bildet.

Arrangementet bar navnet «Taking care of EU health policy – coupling European industrial leadership with a patient-centred approach.”

Det var den italienske tankesmien I-COM, i samarbeid med Patrizia Toia i Parlamentet, som stod for arrangementet. Som introduksjon til paneldiskusjonene presenterte I-COM-forsker, Elenora Mazzoni, en ny studie som ser på nåværende og fremtidige utfordringer med helsesystemene i Europa når det gjelder effektivitet, tilgjengelighet, spenst og bærekraft. Studien antyder at et paradigmeskifte er nødvendig for å forbedre helsevesenet.

Hans Petter Strifeldt, leder for samfunnskontakt i MSD, var godt fornøyd med responsen på innlegget til Heirman.

– Vi fikk noen veldig gode diskusjoner. Rapporten fra våre folk var at INSPIRE ble et glimrende eksempel på offentlig-privat partnerskap for å få fart på bruken av helsedata også i EU, sa Strifeldt.

Blant presentasjonsholderne under arrangementet var også Nathalie Moll i EFPIA, Tom Albrecht i JLABS Europe, Stefano Soro fra EU-kommisjonen, Ortwin Schulte som presenterer Tyskland i EU, Serge Bernasconi i MedTech Europa, Ghebremedhin Gherbreigzabiher som presenterer Italia i EU og Sylvain Giraud fra EU-kommisjonen.

Les også: INSPIRE: – Nå går vi fra en overordnet politikk til konkrete løsninger