AbbVie, Thermo Fisher og Amgen er blant Norges beste arbeidsplasser

Legemiddelindustrien har mange fornøyde ansatte, og i år er AbbVie, Thermo Fisher Scientific, og Amgen på listen i kåringen av årets Great Place to Work.

Publisert 26. april 2023

Den internasjonale forskningsinstitusjonen Great Place to Work Institute (GPTW) feirer 20-årsjubilum, og har igjen kåret Norges beste arbeidsplasser. I kåringene er tillit til ledelsen, stolthet i jobben og opplevd fellesskapsfølelse blant faktorene som blir fanget opp. 186 virksomheter med til sammen over 29 800 medarbeidere er med i kåringen.

AbbVie har i år kommet på 5. plass i sin klasse for de minste bedriftene (20-49 ansatte), og Thermo Fisher med sine 300 ansatte er på 4. plass i klassen Middels store bedrifter, og Amgen på 10.plass også i kategori (20-49 ansatte).

Thermo Fischer er kjent for å produsere Ugelstadkulene, eller Dynabeads, en norsk revolusjon i verdensklasse. Kulene har mange bruksområder. Mest brukt er kulene innenfor diagnostikk, f.eks har de under pandemien blir brukt i millioner av Covid tester i hele verden. Et annet bruksområde er innenfor CAR-T terapi hvor man blant annet bidrar til å redde barn med leukemi. Kulene har fått sitt eget frimerke, og Thermo Fisher har tidligere vunnet både Forskningsrådets innovasjonsprisNorwegian Tech Awards og Norges smarteste industribedrift for å nevne noe.

AbbVie har vært med i teten i mange år, og fått førsteplass i sin klasse i 2014, 2017 og 2018, andreplasser i 2015, 2016, 2020 og 2021, og tredjeplass i 2022. AbbVie er et forskningsdrevet, biofarmasøytisk selskap med 48 000 ansatte på verdensbasis. Forskning og innovasjon er hjørnesteinene i virksomheten, og de jobber for å oppdage, utvikle og tilby legemidler innen blant annet immunologi, onkologi, virologi, nevrologi og øyehelse. I Norge er de ansatte opptatt av å få bidra til å hjelpe helsepersonell slik at de kan behandle sine pasienter på best mulig måte.

Amgen kom i år på en 10. plass og er et av verdens ledende bioteknologiske legemiddelselskapene med over 22.000 ansatte. Ved å utvikle og fremstille persontilpassede behandlingsmetoder, har legemidler fra Amgen vært med å endre den medisinske praksis og hjulpet millioner av mennesker i forbindelse med behandlinger av ulike sykdommer som hjerte- og karsykdom, kreft, nyresykdom og osteoporose.

Også Kreftforeningen har fornøyde ansatte. Pasientforeningen med 70 medarbeidere er på 17. plass i klassen for små bedrifter.