Felleskatalogen tildelt EHiN Awards 2022

Felleskatalogen og Helsebiblioteket, og deres bivirkningssøk, ble vinnere av EHiN Awards 2022. Felleskatalogen-redaktør Bente By Jansen mottok prisen under EHiH-konferansen i tirsdag kveld.

Publisert 9. november 2022

Det var fire finalister til prisen, og de tre andre var Appsens’ ECG247 (kontinuerlig langtids hjerteovervåkning), Blodprøveappen utviklet av Sykehus Østfold og Nimble.

Det er første gang EHiN Awards deles ut, og EHiN skriver at de med prisen ønsker å hedre og sette søkelyset på de gode, digitale løsningene som bidrar til en bedre helsehverdag for pasienter, pårørende og ansatte.- I juryens begrunnelse for å gi historiens første EHiN-pris til Felleskatalogen og Helsebiblioteket står det:

Legemiddelområdet er et område det er stort fokus på i Norge, og har lenge vært i stort behov av kvalitetsheving. Løsninger som bidrar til å begrense feil og redde liv på dette området er kjærkomment. Dette vil ha stor betydning for mange pasienter med en sammensatt og kompleks medikamentliste. Løsningen vil spare fastlegene for tid og gjøre gjennomgang av medisinlister mer effektiv.

Juryen

Felleskatalogens bivirkningssøk ble lansert i februar i år, og har som formål å hjelpe helsepersonell, pasienter og pårørende med å undersøke eventuell sammenheng mellom bivirkninger og legemidler i bruk. Bente By Jansen og hennes 6 ansatte har i samarbeid med Helsebiblioteket definert nærmere 5000 bivirkningstermer, strukturert alle Felleskatalogtekstene og lagt inn 110 000 nye lenker mellom bivirkningstermene og FK-tekstene. Det er et enormt arbeid som ligger bak –over 20 000 arbeidstimer er investert i prosjektetSøket er gratis tilgjengelig for alle.

Les mer om Felleskatalogens bivirkningssøk her

Se video om Felleskatalogens bivirkningssøk her.