– Slik skal vi stoppe falske legemidler

Kai Mjaanes, daglig leder i Nomvec, holdt Pecha Kucha-innlegg om verifikasjonssystemet under Farmasidagene 2019. Det gjorde også Line Rondan i GSK.

Publisert 12. november 2019
NOMVEC: Kai Mjaanes.

Pecha Kucha er en presentasjonsform fra Japan hvor hver deltaker presenterer 20 slides, men man får bare bruke 20 sekunder per slide. Presentasjonen ruller og går fra start, så her må man ha øvd inn god timing på forhånd.

Mjaanes fortalte om verfiseringssystemet som legemiddelprodusenter, apotek, sykehus, legemiddelgrossister og legemiddelverket nå er koblet opp mot.

– Nå jobbes det med å komme ned til et avviksnivå som vi kan leve med i full drift.

Mjaanes sammenlignet prosessen med å innføre systemet med flytting.

– 9. februar koblet vi opp systemet. Og det er som å flytte. Å kjøpe nytt hjem er ikke slutten på et prosjekt, men starten på et. Og 9. februar startet jobben. Akkurat som at i et flytteprosjekt har det vist seg at vi trenger tid etter oppstarten med å få alt på plass og få alt til å fungere, sa Mjaanes.

Se hele presentasjonen til Kai Mjaanes her:

Lungemedisinens utvikling

Også Line Rondan i GSK holdt et innlegg under Pecha Kucha-delen. Innlegget tok for seg små og store innovasjoner innen lungemedisin de siste 50 årene.

GSK: Line Rondan.

– Mye har skjedd på feltet, antall dødsfall har gått ned fra 329 i året på 80-tallet, til 82 i 2010, i dag er tallet vesentlig mindre. Det har skjedd mye de siste 50 årene, og forskningen fremover vil ha fokus på genterapi og immunterapi, sa Rondan.

Se hele prentasjonen til Line Rondan her:

Les også: Enighet om at Norge må bli flinkere til å høste verdiene av forskning

Les også: Legemiddelmangel: Fortvilende også for industrien