Viktig informasjon til helsepersonell i Felleskatalogen

Felleskatalogen har gjort «Kjære helsepersonell»-brev og opplæringsmateriell lett tilgjengelig på nett og i appen.

Publisert 17. desember 2018

Felleskatalogen har gjort «Kjære helsepersonell»-brev og opplæringsmateriell lett tilgjengelig på nett og i appen.

Både Felleskatalogen, LMI og Legemiddelverket ønsker at opplæringsmateriell (RMP-materiell) og «Kjære helsepersonell»-brev skal være lett tilgjengelig for helsepersonell. I dag sendes dette ut som brev, og man vet at mange kaster denne viktige informasjonen rett i søpla i den tro at det er reklame. Men brevene inneholder viktig sikkerhetsinformasjon om legemidler fra legemiddelfirmaene og bør leses. Det bør også opplæringsmateriellet, som firmaene er pålagt å sende ut for å informere om forhold med legemidlet som helsepersonell bør være spesielt oppmerksom på.

Både Felleskatalogen og Regulatorisk utvalg i LMI har jobbet lenge for å gjøre dette materiellet tilgjengelig elektronisk.

– Vi har forsøkt å lage en bedre visning av «Kjære helsepersonell»-brev og opplæringsmateriellet ved å løfte disse opp til toppen av FK-teksten, og markere dem med en rød ramme. «Kjære helsepersonell»-brevene ligger i den røde rammen som heter Varsel fra Legemiddelverket, mens RMP-materiell ligger i rammen som heter «Opplæringsmateriell», sier redaktør i Felleskatalogen, Bente By Jansen.

Legemiddelverket ønsker i likhet med industrien å gå bort fra papir og over på nett.

På sikt ønsker vi å avvikle dagens brevutsending. I samarbeid med Felleskatalogen har vi derfor gjort informasjonen og materiellet mer tilgjengelig ved å løfte visningen av både «Kjære helsepersonell»-brev og opplæringsmateriell opp til toppen av legemiddelteksten, skriver de på sine nettsider.

Elektronisk «Kjære helsepersonell»-brev og opplæringsmateriell kan du altså finne på felleskatalogen.no og i Felleskatalogens app som kan lastes ned via Google Play, App Store og Windows Store.

Felleskatalogen er kjent for å levere kvalitet og for å gå foran i den digitale utviklingen: