Leder-intervju i koronakrisen

I LMIs serie snakker vi med daglige ledere i legemiddelindustrien i Norge om hvordan de jobber i kampen mot koronaviruset.

Publisert 16. april 2020
Thomas Kvamme Eli Lilly

Eli Lilly har startet Covid-19-studier på mennesker

Lilly har nå startet studier på mennesker med verdens første antistoff som er designet og konstruert for å potensielt nøytralisere og muligens forebygge Covid-19-sykdom. Les hele saken.

Malariamedisinen alle snakker om


– Vi har donert hele vår beholdning av malariamedisin til covid-19-studiene, og oppskalert produksjonen vår i Tyskland og Italia slik at vi kan etterkomme en økt etterspørsel. Les hele saken.

Sanofi kjemper på mange fronter mot koronaviruset
Sanofi engasjerer seg bredt i kampen mot koronaviruset. Ikke bare utvikler de en vaksine, de tester også ut malaria- og leddgiktmedisin og utvikler en selvtestingsløsning. Les hele saken.

– Vi har mer enn nok insulin

– Fra dag én av koronakrisen har vi vist at vi klarer å forsyne verden med insulin. Våre mange tusen ansatte ved fabrikkene i Danmark sørger for det, sier André Bregård i Novo Nordisk. Les hele saken.

Ønsker antibiotikaproduksjon i Norge

– Hvor lang tid det tar å komme i gang med antibiotikaproduksjon i Norge, kommer bl.a. an på hvor lang tid myndighetene bruker på å fatte en beslutning. Les hele saken.

Er blant lederne i jakten på koronavaksine

Mens den nye Norge-sjefen er koronafast i hjemlandet, har Janssen globalt donert millioner i støtte til helsearbeidere, i tillegg er de blant selskapene lengste fremme i utviklingen av en koronavaksine. Les hele saken.

Produserer vaksiner på harde livet

– Vi har fått inn 18 500 nye doser av pneumokokkvaksinen vår til Norge, etter å ha satt alle mann på dekk for å få det til. Les hele saken.

Håper å ha COVID-19-medisin klar i 2020

Takeda er ett av flere legemiddelselskap som utvikler medisin mot COVID-19. Nå har de inngått et forskningssamarbeid med fem andre selskaper om å utvikle plasmabehandling. Les hele saken.

Donerer medisiner og bygger om fabrikker

Merck har donert hundretusenvis av enheter av sitt MS-legemiddel til COVID-19-studier, åpnet sine forskningsbiblioteker og bygget om produksjonen til å kunne produsere desinfeksjonsmidler. Les hele saken.

– Tusenvis av våre forskere jobber på spreng

AstraZeneca gjør alt de kan i kampen mot koronaviruset: tester eksisterende legemidler som kan ha effekt, jobber med å ta frem monoklonale antistoffer, sørger for økt testkapasitet og donerer beskyttelsesutstyr. Les saken.

– Våre fabrikker er i full drift

GSK har full produksjon ved alle sine produksjonssteder, og jobber med å oppskalere vaksineproduksjonen. – Men alle land kan ikke gå fra én måneds medisinlager til seks måneders lager, for da kollapser hele systemet. Les saken.

Bidrar med både medisiner og testutstyr

– Jeg er så stolt av diagnostikk-teamet vårt. De jobber døgnet rundt for å sørge for at sykehus og laboratorier skal få testutstyr nå under koronapandemien, sier daglig leder i Roche Norge, Rajji Mehdwan. Les saken.

Pfizer girer opp produksjonen

Pfizer rydder plass i sine vaksinefabrikker, øker produksjonskapasiteten og åpner sine laboratorier og produktbiblioteker i kampen mot koronaviruset. Les saken.

Universell kreftvaksine kan bli forsinket

Ultimovacs planlegger at kreftvaksinen de utvikler kan være klar om 3-4 år. Nå kan koronapandemien gi forsinkelser. Les saken.

Finner nye løsninger i en vanskelig tid

– Vi har donert alle våre munnbind og beskyttelseshansker til norske sykehus, for de trenger det mer enn oss, sier daglig leder i Novartis Norge, Veronika Barrabes. Les saken.

Legemiddelfabrikk frykter stengte grenser

– Vår største bekymring i øyeblikket er at stengte grenser skal gå ut over tilgang på essensielle råvarer til vår produksjon av metformin, sier direktør i Vistin Pharma, Kjell-Erik Nordby. Les saken.